Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Απόστρατοι εν δράσει



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα απόστρατοι αξιωματικοί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στα ενάντια στα νέα μέτρα. Μόλις το διάβασα μου ήρθε flashback η συγκέντρωση που είχαν κάνει απόστρατοι των ειδικών δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας πριν ένα χρόνο στη Λάρισα. Είχα δει τη συνέντευξη του προέδρου των αποστράτων και για καλή μου τύχη τη βρήκα και στο youtube.
 Ανέκαθεν θεωρούσα του αξιωματικούς τους στρατού μια προνομιούχα οικονομικά ομάδα, καθώς πέραν των παχυλών απολαβών απολάμβαναν, δωρεάν κατοικίες, εξοχικά, πτήσεις και άλλα. Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που έγιναν αξιωματικοί. Μαγκιά τους! Αλλά η διαμαρτυρία για τις περικοπές στους μισθούς και ιδίως τις συντάξεις τους είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη. Οι δαπάνες όχι μόνο για οπλικά συστήματα αλλά και για το μισθολόγιο των στρατιωτικών έχουν καταχρεώσει το ελληνικό κράτος. Αλλά βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος εξ Ανατολάς! Το παραμύθι που τρώμε τόσα χρόνια, λόγω της ανικανότητας των πολιτικών και της εξυπηρέτησης των προσωπικών συμφερόντων όλων όσων εμπλέκονται. Εκτός των άλλων,  όπως φάνηκε, ο στρατός στην ψήφο του προτίμησε είτε τους κυβερνώντες είτε τους χρυσαυγίτες. Όπως στρώνεις κοιμάσαι!
Σας παραθέτω και το σημερινό ψήφισμα τους.

Τι γυρεύει, λοιπόν, η αλεπού στο παζάρι των διαδηλώσεων; Μια ευτράπελη και λίγο αλληγορική εξήγηση θα μπορούσε να είναι η ιστορική ονομασία της πλατείας Κλαυθμώνος. Το 1911 ο Βενιζέλος είχε κερδίσει τις εκλογές. Τότε ήταν που θεσπίστηκε η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (πέρσι δε γιόρτασαν τα 100 χρόνια, λόγω περικοπών!). Μέχρι τότε η κάθε κυβέρνηση έδιωχνε τους υπαλλήλους της προηγούμενης και έβαζε στη θέση τους δικούς της. Οι παλιοί και απολυμένοι μαζεύονται κατ’ έθιμο σε μια πλατεία και έκλαιγαν εν χορώ για την κακή τους μοίρα. Εξαιτίας του κλαυθμού, ονομάστηκε Κλαυθμώνος. 

ΥΓ. Εντύπωση πάντως μου προκαλεί η συσπείρωση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: