Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οδός Ελλήνων

            Με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις των αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου http://tvxs.gr/news/ellada/oi-perikopes-misthon-blaptoyn-sobara-tin-paragogikotita-leei-tora-dnt αναρωτιέται κανείς ρεαλιστικά - και καθόλου ουτοπικά - που οδήγησε η εφαρμογή των μνημονίων και κυρίως η τυφλή υπακοή στις ευρωπαϊκές "νουθεσίες". Πόσο τελικά ωφέλησε να "πουλήσουμε" το δικαίωμα της ασυλίας μας σαν κράτος(δηλαδή της δυνατότητας να διαχειριζόμαστε τους πόρους μας όπως επιθυμούμε) στις 12/12/2012; Αποφύγαμε τελικά τη χρεωκοπία; Αποκτήσαμε την πολυπόθητη σταθερότητα; Είδαμε επιτέλους ανάπτυξη αυτές τις αποφράδες μέρες; Άξιζε το ρίσκο να επανεκλέξουμε την κυβέρνηση; Ανακτήσαμε την αξιοπιστία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι; Τι προοπτικές διανοίγονται μετά το πρωτογενές πλεόνασμα;...



Ας αφήσουμε τις μαλακίες και ας προσγειωθούμε στον πραγματικό κόσμο... Αναρωτιέμαι τι θα σκεφτούν οι επόμενες (ίσως οι αρκετά επόμενες) γενιές για το ξεπούλημα - δίχως ίχνος ενδοιασμού - που έχουν βαλθεί να φέρουν εις πέρας οι (εκλεγμένοι;;;) κυβερνώντες. Και κυρίως τι θα σκεφτούν για την απάθεια και τη σαπίλα που μας δέρνει σαν κοινωνία. Φυσικά εάν οι επόμενες γενιές είναι ένα μάτσο κάφροι σαν το σημερινό δυναμικό της χώρας, θα πουν και μπράβο! Καμία εντύπωση δε θα προκαλούσε. 
       Έχουμε παραδώσει τη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια (τα λεγόμενα χρόνια της κρίσης - αν και αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι έχουμε καταπιεί πολλούς τόνους κουτόχορτο και δη αμάσητο σχετικά με το πόσο αληθινή είναι η δημοσιονομική - οικονομική κλπ κρίση) σε κόμματα που ευθύνονται κατά κόρον για τη σημερινή κατάσταση, που δημιούργησαν ένα απέραντο δίκτυο διαφθοράς στην Ελλάδα, που στηρίζονται και δέχονται εντολές από την οικονομική "μαφία" της χώρας, που διαγουμίζουν τον κορβανά του Έλληνα φορολογούμενου, που φλόμωσαν στο ψέμα το λαό, που ανέδειξαν τη Χρυσή Αυγή ως πολιτική δύναμη, που ξεπούλησαν δημόσιες επιχειρήσεις για πενταροδεκάρες, που έφτασαν την ανεργία στο 30% (των νέων πάνω από 55%)  που κατάφεραν να μειώσουν το προσδόκιμο ζωής κατά τρία χρόνια, που αύξησαν την παιδική θνησιμότητα, που δεν παρέχουν δωρεάν τα απαραίτητα εμβόλια σε νεογέννητα και ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας με τις αρρώστιες - φαντάσματα του παρελθόντος που...που...που...και δε συμμαζεύεται. Αφρική θα γίνουμε και ακόμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα κάνουν αλλαξοκωλιές στα έδρανα της Βουλής.
Η παιδεία θα γίνει ιδιωτική και προνόμιο λίγων, η υγεία μια από τα ίδια σκατά και ακόμα πιστεύουν κάποιοι ότι  η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών θα φέρει την ανάπτυξη. Παγκόσμιας εμβέλειας επιστημονικά περιοδικά (προερχόμενα από τις χώρες- γενέτειρες του καπιταλισμού) έχουν αποδείξει με έρευνες ότι η επένδυση και η ευρεία πρόσβαση σε δομές παιδείας και υγείας είναι αυτή που φέρνει την ανάπτυξη και βοηθά την κρατική οικονομία. Και ο ανενημέρωτος βους - ψηφοφόρος επιμένει ότι πρέπει να γίνουν και άλλες περικοπές, και άλλες ιδιωτικοποιήσεις και αναμασά την καραμέλα του mega κλπ καθεστωτικών ΜΜΕ, και νομίζει ότι είναι και γαμιάς όταν λέει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Και δώσε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, και δώσε η ιδιωτικοποίηση των κρατικών υδάτων... Αν ζούσαν για 2 μήνες στη Χιλή που έχουν ιδιωτικοποιηθεί αμφότερα τα παραπάνω κάθε άλλο παρά την ίδια γνώμη θα είχαν.
        Δεν είναι, όμως, αυτή η μερίδα ψηφοφόρων που κατέχει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Την πλειοψηφία την κατέχει ο κόσμος που πεινάει και οι οικογένειες που τα βγάζουν τσίμα - τσίμα. Αλλά και αυτοί γουστάρουν και τη βρίσκουν με τη μιζέρια τους, και ας μην έχουν ψωμί να φάνε το μονοκούκι θα πάνε να το ρίξουν. Όσο για τους ηλικιωμένους, που είναι και η βασική αιτία που επανεκλέγεται αυτή η κυβέρνηση - έκτρωμα με όλα τα φασιστοειδή... ουδέν σχόλιο. Ουδέν σχόλιο γιατί η δουλειά του γιατρού σε βάζει σε πολλούς "πικάντικους" πειρασμούς.
      Φτάσαμε 2014 και ακόμα δεν το βάλαμε καλά στην κούτρα μας ότι δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ οι μεγαλοεπιχειρηματίες (αυτοί δηλαδή που κυβερνούν ουσιαστικά) για το δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο εμείς τους στρώνουμε το κόκκινο χαλί, τους κάνουμε δημάρχους (Μαρινάκης στον Πειραιά, Μπέος στο Βόλο) και δε σταματάμε λεπτό να τους γλείφουμε. Ο χρόνος περνάει, ο κόσμος πεινάει και η Ελλάς κοιμάται, και αυτό το ξέρουν οι έξω... Κλέβοντας τους στίχους του Νικόλα Άσιμου : Ότι ενθάδε κείμεθα ω ξειν αγγέλειν, Κι απολωλότες είμεθα απ' την αγέλην
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: