Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Φοιτητής, φαντάρος και εκπαιδευτικός


           
          Σάλο και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη χτεσινή εκπομπή του – τσάρου  της πρωινής ενημέρωσης – Γιώργου Αυτιά η πρόταση του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου για συσσίτια των εκπαιδευτικών στις φοιτητικέςλέσχες ή στα στρατόπεδα.
            Πρέπει επιτέλους να έρθει η στιγμή που οι αναίτιες αντιδράσεις τύπου «κρότου – λάμψης – ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και δε συμμαζεύεται» θα σταματήσουν να παρακωλύουν το θεόπνευστο έργο τηςσυγκυβέρνησης. Όλοι ξέρουμε ότι τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος (άσχετα αν πηγαίνουμε αντίθετα στο ρεύμα…), και σαφώς κοινωνικά ισοδύναμα. Τι ωραία και παχιά λέξη! Προσέξτε πόσο αυστηρά μελετημένη είναι η πρόταση του κ. υπουργού.
            Χωρίζουμε τους εκπαιδευτικούς σε 2 κατηγορίες: τους αντιδραστικούς και τους καθεστωτικούς. Τους μεν αντιδραστικούς τους ξαποστέλνουμε στο στρατό, στους δε καθεστωτικούς δίνουμε εισιτήριο διαρκείας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το μεγαλύτερο ατού του υπουργού είναι η συνεχής αλληλεπίδραση των ομάδων.
            Από τη μία, οι αντιδραστικοί που χρειάζονται ένα καλό μάθημα πειθαρχίας θα τα βρουν μπαστούνια με τους λοχαγούς, οι οποίοι κοπρόσκυλα θα τους ανεβάζουν κομμούνια του κώλου θα τους κατεβάζουν. Και επειδή ο εκπαιδευτικός είναι καθιστική εργασία επιβάλλεται η πρωινή εκγύμναση με τους φαντάρους. Ενδυμασία ελεύθερη. Δάσκαλοι και καθηγητάδες θα κάνουν έναν «παιδαγωγικό» καθαρισμό της Καλλιόπης για να ισοφαρίσουν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες τους. Το μπάνιο στις κοινόχρηστες τουαλέτες είναι προαιρετικό και γίνεται με προσωπική ευθύνη του λουόμενου(εξαιρούνται οι Ι5). Παράλληλα, με την είσοδο των μαλλιαρών και μπιχλιάρηδων αντιδραστικών στα στρατόπεδα θα βρομίσει ο τόπος κουλτούρα και εντεχνίλα, με άμεση συνέπεια τον εξευγενισμό του πεζικού μας, καθώς το πρωινό τρέξιμο θα ενισχύεται από ποτ πουρί του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στο μεσημεριανό θα επικρατήσουν τα best of του Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ όλοι μαζί – φανταράκια και εκπαιδευτικοί – πριν κοιμηθούν θα βασανίζονται με Μαρία Φαραντούρη. Απαγορεύεται αυστηρά ο Θάνος Μικρούτσικος για ευνόητους λόγους, και… ο Αργύρης Μπακιρτζής(?).
            Από την άλλη, οι πάσχοντες από βαριάς μορφής νοητική υστέρηση (οι καθεστωτικοί), που ελάχιστα από εκπαίδευση γνωρίζουν θα έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τα φοιτητικά τους χρόνια, καλύπτοντας και τα όποια γνωστικά κενά τους. Βέβαια, αυτό προσμετράται ως εκπαιδευτικό σεμινάριο, και επειδή όταν είσαι μαλάκας επιβάλλεται να πληρώσεις, ειδικό χαράτσι ψηφίζεται εδώ και τώρα για παραδειγματισμό και των υπολοίπων. Οι όποιοι ευκατάστατοι εκπαιδευτικοί – που μια ζωή ήταν παλιοτσιγγούνηδες και ανύπαντροι – θα έχουν την ευκαιρία να φλερτάρουν με επίδοξες και πολλά υποσχόμενες φοιτήτριες και να τις γοητεύσουν στη γλώσσα που καταλαβαίνουν… Τέλος, θα οργανώνονται υποχρεωτικά σεμινάρια για τους φοιτητές από τους πιο σκληροπυρηνικούς των καθεστωτικών για να τους μυήσουν στον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο κοινωνικής συμπεριφοράς – τον αυνανισμό. Αντιδράσεις από φοιτητές θα τιμωρούνται με διπλασιασμό των παρακολουθήσεων στα εργαστήρια.
            Εκτός των άνω, η νύξη του υπουργού για το πρόβλημα της μεταφοράς των εκπαιδευτικών διευθετήθηκε και αποφασίστηκε ότι θα επιστρατευτούν 10 κοπάδια γαϊδάρων για τους αντιδραστικούς, για να δείξουμε ποιος είναι ο ξεροκέφαλος της υπόθεσης. Όσον αφορά τους καθεστωτικούς προβλέπεται είτε να διανύουν τη διαδρομή μπουσουλώντας – σαν ένδειξη τάματος προς την κυβέρνηση – είτε να κάνουν τον ζογκλέρ και να πηγαίνουν κατακόρυφα, αφού όλοι γνωρίζουμε τι νούμερα είναι. Οπωσδήποτε, όμως, το κεφάλι στραμμένο στο έδαφος, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουν «όποιος περπάτα με σκυμμένο το κεφάλι, μια ζωή θα σέρνεται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: